...ei ole huolen häivää Hymy Eli Lukan kanssa käytiin eläinklinikalla ja ristiside operoidaan TTA-menetelmällä ensi viikon keskiviikkona. Hassulta varmaan kuulostaa, mutta helpotus oli suuri kun saatiin diagnoosi! Syy ontumiseen löytyi ristisiteestä, ei nivelrikosta..huhhuh! Kesä kuntoutetaan uimalla ja talvella pitäisi olla jo 'iskukunnossa' meijän pojan <3

Nivelrikkoon syötetään omega3-valmisteita jne. Rimadyl-resepti on 'ikuinen' eli tarvittaessa niitä annetaan. Lukan pitäisi pystyä lenkkeilemään ihan normaalisti ja harrastuksiakin voidaan jatkaa kunhan on toivuttu operoinnista. Jos jollakulla on hyviä kokemuksia jostain nivelvalmisteista niin saa laittaa infoa tännekin päin!

1242761663_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten vielä mukavempiin asioihin..

Ainon kanssa ollaan treenattu ahkerasti tottelevaisuutta harva se päivä. Avoimen luokan tokoliikkeet alkavat olla pikkuhiljaa ykköstuloskunnossa..varmuutta vielä haetaan pilkkuja viilaamalla Nauru ..onpa kumma... Joskus tunnen oloni melkoiseksi perfektionistiksi kun koiran tottelevaisuuskoulutus on kyseessä... Kuka minuun on tuollasen 'sirun' istuttanut??? Vai onko se sisäänrakennettu ja tarvitsi vain aktivoinnin ... ?! Toisaalta miksei pyrkisi aina vain parempaan jos koira kykenee tekemään huippusuorituksen!

Lauantaina 16.5. oltiin Koirakeskuksen Marin järkkäämässä tottelevaisuus- ja jälkipäivässä mukana Ainon kanssa. KIITOS ARTO JA MARI, kukkahattujen diagonaaliset kunkut! Ainon kanssa otettiin 'ohjelmaan' nouto ja seuraaminen henkilöryhmässä. Noudossa on aika edetä eli alkaa tekemään luovutusasentoa palautuksiin. Henkilöryhmää halusin tehdä koska ainolla ne silmät käy välillä liikaakin.. Nooh sitä 'ongelmaa' ei nyt näkynyt eli hlöryhmäharjoitukset meni loistavasti. Sain uusia ideoita palkkaamisen ajankohtaan! Olen aloittanut hlöryhmäharjoitukset palkkaamalla koiraa silloin kun lähestytään ja jos joku kysyy miten kannattaisi tehdä tuo, niin 'neuvon' Arton oppien mukaan. Eli harjoitukset aloitetaan keskellä hlöryhmää, ihmiset ovat vain kauempana ensin. Marin Tuiman harjoituksessa Arto halusi meidät diagonaaliin ja mehän teimme töitä käskyn käytyä! Jos Arto satut tätä lukemaan niin muista että tuota sanaa viljellään vielä vuodenkin kuluttua, kun tänne meitä tulet kouluttamaan... Toivottavasti Arto tulee jo kesällä uudestaan, oli sen verran loistopäivä että! Kiitos myös kaikille mukana olleille hyvästä seurasta, kuulolaitteista, kiikareista ja älykkäistä keskusteluista Viaton

Kuva Annina Rönnkvist, otettu Vaasassa SPLn kentällä

1242762962_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina 17.5. meidän Lilli thö hukkaputki osallistui elämänsä toiseen näyttelyyn. Tällä kertaa se oli mäyräkoirien erikoisnäyttely Pietarsaaressa. Tuloksen EH1, juniornarttujen luokkavoitta!!! Lilli esiintyi hyvin, käyttäytyi hyvin ja oli vielä niiiiiiiin söpökin! Eiköhän sitä kolmaskin kerta tule vietyä...

Tässä 'vapaa' suomennos arvostelusta:

Tuomari Per Iversen, Norja

Punainen voimakas narttu. Erittäin hyvin muodostunut pää. Toivoisin pidemmän kaulan. Hyvä rinnansyvyys. Vähän paksu rungoltaan (köh köh). Todella hyvä turkki. Hyvät raajat. Aavistuksen litteät tassut. Erinomainen temperamentti. Aavistuksen korkea hännänkiinnitys. Saisi kantaa häntää alempana liikkeessä. Liikkuu vähän leveästi edestä.

Näyttelyn jälkeen käytiin juhlimassa kummipojan, Jonin 8-vuotissynttäreitä! Mihin se aika katoaa.... Onnea Jonille Hymy

Hmm tulikohan tässä ny tärkeimmät kirjattua ylös.... Kuvia näyttelystä ja synttäreiltä ei vielä ole, mutta jos niitä ilmestyy lähipäivinä niin laitanpa tännekin.

Keskiviikkona eli huomenna pääsen seuraamaan pentutestiä ja lääppimään iki-ihania pentusia... Torstaina olisi suunnitteilla käydä purutreeneissä, perjantaina startataan Ilmajoelle Riistavalliin leireilemään viikonlopuksi. Peltojälkeä tiedossa Ainon kanssa, kouluttajana RR. Luka jää kotiin Lillin seuraksi.. Jalka kipeytyy jos joutuu paikallaan olemaan paljon. Eikä tietenkään autohäkissä mahdu kulkemaan liikoja. Äidin poika tulee olemaan pettynyt.. Itku

Onnenpotkuja Liisalle ja Zharalle Tartoon!! Muista heti ilmoittaa miten kävi! Vaikka sehän on selvä että tittelin kanssa kotiSuomeen sieltä matkustavat!!

Niin joo ja tänään tuli tieto, että juhannusta vietetään leirin merkeissä. Tuota tapahtumaa ei malttais odottaa.... Vai mitä reissukaveri! Kiitos Tonille suosittelusta!

Palataan päivityksiin jälleen leirin jälkeen... Kesäistä viikonloppua ootellessa... Reenataan tietysti!

Kuvat: Heidi Siipo

1242764470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242764762_img-d41d8cd98f00b204e9800998e